Fostaborg te bekijken

NES – Op zaterdag 24 maart kan er kennisgemaakt worden met de m.s. Fostaborg, het spiksplinternieuwe schip van Wagenborg Passagiersdiensten. Dit schip gaat de nieuwe sneldienst verzorgen, waardoor reizigers vanaf dit voorjaar binnen een uur van Ameland naar Leeuwarden kunnen reizen.

De Fostaborg meert tijdens de Open Deuren Dag van Wagenborg Passagiersdiensten voor het eerst af in haar thuishaven Nes op Ameland. Daarna wordt ze opengesteld voor publiek.

De Fostaborg arriveert rond 10.15 uur voor het eerst op Ameland. Bezoekers van de Open Deuren Dag kunnen als eerste dit nieuwe schip ontdekken en met een prijsvraag een 20-vaartenkaart winnen voor deze snelle boot. Bovendien krijgen zij exclusief de kans om op maandagmiddag 26 maart of dinsdag 27 maart ter kennismaking een gratis overtocht te maken met de sneldienst. Eilanders kunnen op vertoon van hun Wagenborgpas gratis gebruikmaken van de reguliere busdienst van Arriva op Ameland om de Open Deuren Dag te bezoeken. De toegang tot het evenement is gratis en bezoekers hoeven zich niet aan te melden.

Op het kantoor van Wagenborg Passagiersdiensten aan de Reeweg 4 in Nes kunnen bezoekers tijdens de Open Deuren Dag genieten van een historische fotocollage. Ook is een van de veerboten van binnen en van buiten te bekijken en kunnen mensen een bezoek brengen aan anders verboden terrein als de stuurhut en machinekamer. Geïnteresseerden kunnen op die manier een blik achter de schermen bij Wagenborg Passagiersdiensten werpen. Uiteraard gaan bezoekers niet met lege handen naar huis; iedere bezoeker krijgt gratis een schitterende sailorbag met een verrassende inhoud.

Kijk voor meer informatie op www.wpd.nl/opendeurendag

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *