Flamingo’s op het wad

NES – Het is toch geen 1 april? is de eerste vraag die opkomt bij het bericht van fotograaf Jan van Os dat er flamingo's op het wad zitten. "Dat is het ook niet. Ik kon het ook niet geloven toen ik het zag," zegt Van Os.

Enerzijds hebben we te maken met winterpret met sneeuw en anderzijds zien we een Afrikaans beeld van flamingo's op het wad.

Vanmiddag liepen op het droogvallende wad bij de Ballumer Bocht van Ameland vijf flamingo's. Ze waren aan het foerageren. "Toch wel bijzonder in deze winterse omstandigheden," meent fotograaf Jan van Os.

Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw komen er flamingo's voor in West-Europa. "Nog steeds is het waarnemen van vrijlevende flamingo’s in Nederland voor veel mensen een bijzondere ervaring. Vaak denkt men, ten onrechte, dat flamingo’s tropische vogels zijn en in onze omgeving niet zouden kunnen overleven. Flamingo’s in de winter tussen het ijs passen daarom niet goed bij het beeld dat men altijd heeft gehad, " vertelt de website over flamingo's in Nederland ons.

>>> de website van Jan van Os is tijdelijk uit de lucht, wegens groot succes en vele bezoekers. Op 1 januari 2010 is hij weer voor iedereen te zien, zegt Van Os.

>>> De site van Jan van Os is te vinden via de Links-pagina onder de J van Jan

>>> lees hier informatie over flamingo's in Nederland

>>> bekijk hier meer Ameland Journaals

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *