Filmset Penny´s Shadow te bezoeken

BALLUM – De filmset van Penny’s Shadow is herbouwd.

De set stond oorspronkelijk bij Hollum in de duinen, maar moest na ruim 1 1/2 jaar worden gesloopt. De stal was namelijk opgebouwd als decor en was bedoeld om maar drie maanden te worden gebruikt voor de opnamen. De materialen waren daarop afgestemd. Het bleek echter dat de Amelander aannemer Kienstra, die de stal bouwde, goed werk had geleverd. Zo goed, dat is besloten om de set niet te slopen en de materialen niet weg te gooien, maar om de stal netjes te demonteren en het grootste deel ervan op een andere plaats weer op te bouwen.

 
De set is weer opgebouwd met de originele materialen en staat nu op 'De Lange Dunen' aan de Pietje Miedeweg 1, 9162 EH in Ballum. Dat is de plek waar ook tijdens de filmopnamen de paarden werden gestald en waar ook Shadow logeerde.

Vorige jaar kon de set worden bezocht in Hollum en vanaf Pasen 2012 kan dat nu ook op de nieuwe locatie. Om er jaren plezier van te kunnen hebben, staat de stal nu binnen in een grote loods.
Bezoekers aan de set krijgen een rondleiding, demonstraties vrijheiddressuur en natuurlijk zijn er weer fotosessies mogelijk op de stand-in van Shadow.

In het Paasweekend is de set geopend op:

• Zaterdag 7 april om 14.00 uur

• Zondag 8 april om 14.00 uur (1e Paasdag)

• Maandag 9 april om 14.00 uur (2e Paasdag)

De set zal natuurlijk vaker open zijn. Meer informatie daarover volgt.

Kosten: € 5,- per persoon (vanaf 4 jaar).

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV's in Nes en Hollum. Op de set zijn kaartjes verkrijgbaar voor een fotosessie op Shadow. Prijs voor 5 minuten foto sessie is € 5,00. Neem dan wel zelf iemand mee, die de foto’s maakt.

 
De plek waar de set stond is kaler dan hij ooit geweest is. Voor het bouwen van de filmset werd het duin een ietsje afgevlakt. Voordat de set er stond was het al een lege plek.>>> tik Penny in bij ZOEKEN om meer over de film die op Ameland is opgenomen te lezen
>>> de herbouwde set is ook te vinden via de app Ameland Actueel en de m.site ameland-actueel.nl: bekijk de app hier op PC  Klik door naar Locaties > Attracties & Musea en zoek dan de F van Filmset

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *