Film WAD van Ruben Smit op Ameland

BUREN – De film van Ruben Smit, 'WAD, overleven op de grens van water en land' beleefde op 7 november 2018 een Amelander première. De filmer was er toen bij aanwezig. Klein Vaarwater laat de film sindsdien regelmatig zien. 

Ruben Smit werkte vijf jaar aan deze allereerste natuurfilm over de Wadden. De film laat zien hoe bijzonder, maar ook hoe kwetsbaar het waddengebied op wereldschaal is. Er zitten spectaculaire beelden in die nog nooit eerder zijn gemaakt. Smit werd bekend met zijn film De Nieuwe Wildernis. De film WAD is nog grootser en heftiger.

Ruben Smit verbleef veelvuldig op Ameland om opnames voor de film en het boek met dezelfde titel te maken.

Klein Vaarwater draait een jaar lang op verschillende momenten de film. Zoals in de Kerstvakantie, januari en februari. In de Kerstvakantie is de film spciaal voor de Duitse gasten Duits ondertiteld. De vertoningsdata staan ook in de agenda van PA.

  • Zaterdag 15, 22 en 29 december om 16.30
  • Woensdag 2 januari 16.30 uur
  • Zaterdag 5,12,19 januari 16.30 uur
  • Zaterdag 2, 16 en 23 februari 16.30 uur
  • Dinsdag 25 februari 19.30 uur

De kaartjes kosten € 7,95 en zijn te koop bij de receptie van Klein Vaarwater en bij VVV Ameland.

lees hier ook over de film WAD

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *