Film en boek WAD uit

LEEUWARDEN – Lutz Jacobi, directeur van de Waddenvereniging, ontving tijdens de première van de film WAD het eerste exemplaar van het fotoboek WAD – Overleven op de grens van water en land. Filmmaker Ruben Smit was erbij.

Tijdens de feestelijke première van de film WAD op maandagavond 1 oktober heeft Ruben Smit het eerste exemplaar van het officiële fotoboek bij de film aangeboden aan Lutz Jacobi. 2000 bezoekers waren getuige van de boekpresentatie en de eerste filmvertoning.

Het fotoboek WAD – Overleven op de grens van water en land is verschenen bij Uitgeverij Noordboek. Het bevat een sublieme verzameling artistieke foto's van het Wad, geselecteerd uit de tienduizenden opnames die filmmaker Ruben Smit en zijn team hebben gemaakt. Dit boek toont het Wad zoals het nog nooit eerder in beeld is gebracht – vanaf grote hoogten tot intiem dichtbij – dankzij speciale camera’s en de nieuwste technieken. Ruben Smit brengt een ode aan het Wad, door dit werelderfgoed tot kunstvorm te verheffen in dit bijzondere boek op groot formaat en met superieure fotokwaliteit.

Het boek WAD – Overleven op de grens van water en land gaat door waar de film eindigt. De foto’s zijn gemaakt door Ruben Smit, Melchert Meijer zu Schlochtern, Ruurd Jelle van der Leij, Yoeri van Es en anderen. Louise O. Fresco, voorzitter Raad van Bestuur Wageningen University & Research, verzorgde het voorwoord, Ruben Smit schreef een inleiding bij de foto's.

WAD – Overleven op de grens van water en land is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Uitgeverij Noordboek. Het kost € 35,–.

Ruben Smit verbleef veelvuldig op Ameland om opnames voor de film en het boek te maken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *