Fietstocht SBB en RWS

Nieuwe lenteNES – Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat organiseren dit jaar op10 mei hun jaarlijkse fietstocht. Hij gaat dit jaar langs de dorpen Ballum en Hollum. De tocht is rond de 20 km, langs de duinen, dorpen en Waddenzee.

“Elk jaar is het weer een hele toer om een gevarieerde tocht te bedenken voor de deelnemers aan de fietsdag. Maar ook dit jaar is het weer gelukt,” zegt Marjan Veenendaal van SBB. Het Amelands product, de Brandweer en museumhaven Zeemanshoop in de Ballumerbocht kan bezocht worden. Onderweg staan meerdere informatiekraampjes van verschillende natuurorganisaties, waaronder Staatsbosbeheer, klaar om de deelnemers te informeren. Dit jaar besteden de organisatoren extra aandacht aan de verrichtte werkzaamheden bij de Feugelpôlle en het duinherstel op Ameland. Doordat de deelnemers letterlijk van stand naar stand fietsen hebben de deelnemers nauwelijks in de gaten dat ze een afstand van rond de 20 km afleggen. Het is een prachtige combinatie van sportieve natuurbeleving, een heerlijke proeverij en plezier maken.

Deelname aan de fietstocht is voor jong en oud gratis. De start vindt plaats tussen 10:00 en 12:00 uur, in het centrum van Ballum.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *