Fietsexcursie in polder Nes-Buren

NES – De Natuurwerkgroep Ameland organiseert een polderexcursie op de fiets, op zoek naar de roodhalsgans. De excursie staat niet alleen open voor werkgroepleden, maar voor iedereen die de ganzen wil zien, die soms in de polder bij Buren, midden tussen de andere ganzen, zitten.

Op maandag 13 april gaat de natuurwerkgroep op verkenning in het poldergebied Nes – Buren. Ze gaan per fiets om te genieten van de duizenden ganzen die dan in dit gebied grazen als voorbereiding op hun tocht naar de broedgebieden in het hoge noorden. Met een beetje geluk zien we 5 soorten. Daarnaast is het broedseizoen van de weidevogels begonnen en het gras is nog kort zodat we ook die soorten goed kunnen zien. "Het poldergebied op Ameland behoort tot de beste weidevogelgebieden van heel Friesland en daar kunnen we best trots op zijn," zegt de Natuurwerkgroep.

Op deze avond is het net hoogwater geweest en de wadvogels zullen dan binnendijks nog rusten in de polder op zogenaamde hoogwatervluchtplaatsen. Ook van deze vogels zullen we ongetwijfeld mooie waarnemingen zien.

Natuurwerkgroep Ameland: "Neem uw verrekijker mee en ga met ons genieten van het voorjaar in de polder op Ameland. Start: VVV kantoor in Nes. Aanvang: 18:00 uur"

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *