Fietsdag Ameland

NES – Staatsbosbeheer (SBB) en Rijkswaterstaat organiseren in samenwerking met de Amelander Vogelwachten en de Natuurwerkgroep een fietstocht langs 16 kilometer natuur. Dit jaar zijn we ook te gast bij de beheerder it Fryske Gea. Iedereen van jong tot oud is welkom deel te nemen, laat SBB weten. De start is in het centrum van Buren tussen 10.00 en 12.00 uur. Met de routekaart op zak gaat de fietstocht langs duinen en kwelderlandschap. Onderweg staan stands van gebruikers en beheerders die vertellen over de bijzondere natuur op het eiland. Deelname en activiteiten zijn gratis.

SBB: “Dit jaar is een aantrekkelijke route uitgezet langs de oostzijde van het eiland. Op deze dag ontmoet u de terreinbeheerders en hun vrijwilligers, maar ziet u ook een uniek landschap. De oostzijde van Ameland is een dynamisch gebied waar geen mensen wonen. Je fietst er letterlijk dwars door de natuur. Langs de route wordt u verwelkomd in de stands en krijgt u informatie over het gebied en de unieke natuurwaarden. U komt letterlijk in aanraking met de soorten uit het gebied en u kunt er deelnemen aan diverse activiteiten zoals een kennisquiz en strandkorren. Daarnaast is er de mogelijkheid met een strandrit de boorlocatie van de NAM bij paal 22 te bezoeken. De fietstocht eindigt bij de nieuwe viskwekerij van Gebroeders Metz in Buren.”

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.  
 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *