Femke Heemskerk op Ameland

NES – Femke Heemskerk, topzwemster van Nederland, komt vandaag naar Ameland. Ze gaat zaterdag een zwemclinic geven in het zwembad van Klein Vaarwater. Ze maakt er samen met haar zus een paar daagjes Ameland van. Vanmorgen traint ze eerst nog in Eindhoven en dan rijdt ze naar het noorden.

Sportcoach Martine Kienstra heeft het bewegingsonderwijs op het eiland onder haar hoede. Hoe krijg je kinderen en jongelui beter tot bewegen dan door inspirerende kampioenen naar het eiland te halen die enkele kneepjes van het vak kan overbrengen. Samen met sportinstructeur Paul van der Wal bedacht Kienstra het plan van de zwemclinic. Via via, veel vragen, overleggen en bellen, kwamen de twee in contact met Femke Heemskerk en werd de afspraak voor de clinic op Ameland gemaakt. Heemskerk is maatschappelijk actief als ambassadeur van Right to Play, een organisatie die gelooft dat sport en spel krachtige middelen zijn om de wereld te veranderen. Zoals teamspelen leren over samenspel en eerlijk spel, leren individuele sporten over kracht en doorzettingsvermogen. 

De basisschoolkinderen en de leerlingen van de BWS konden zich voor de Kerstvakantie opgeven voor de clinic. Morgen worden ze ingedeeld in groepen en zien ze Femke Heemskerk, de zwemster die Nederlands-, Europees-, Wereld- en Olympisch Kampioen is. De clinicdeelnemers mogen ook met haar op de foto en een handtekening vragen. Als klap op de vuurpijl krijgen alle Amelander kinderen in het zwembad een Speedy badmuts. Heemskerk is ook ambassadeur van dit zwemkledingmerk. De clinics beginnen om 09.00 uur. Om 09.45 is er een fotomoment.

De overnachting en het diner zijn gesponsord door Zee van Tijd en de lunch krijgen Femke Heemskerk en haar zus aangeboden door 't Strandhuys.

Met deze clinic en meet & greet is het nog niet gedaan. Kienstra en Van der Wal organiseren later nog zwemtrainingen met twee jonge toppers. Jorien Wijkhuijs en Luuk Veldman, jeugdkampioenen, komen naar Ameland om vier keer een clinic te geven. De aandacht ligt vooral op wedstrijdzwemmen en de borstcrawl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *