Feestwagen met wonderlijke wezens

BALLUM – Op Koningsdag gaat Ameland kennis maken met wonderlijke wezentjes. Ballummers hebben een feestwagen gemaakt met als thema het Krûmeltjesspoor. De Ballumers willen de wezentjes voorstellen aan de toeschouwers van de optocht.

Ballumertjes

Op de wagen zitten vijftien kleine Ballumertjes en zij verbeelden met z’n allen het Krûmeltjesspoor en de krûmeltjes. Het Krûmeltjesspoor is een wandelroute die in het bos bij Ballum wordt aangelegd en waar kinderen een fantastische en avontuurlijke wandeling kunnen maken langs allerlei grappige en interessante objecten. Het is een idee van een Ballumer die het uitvoert met vrijwilligers en in samenspraak met Dorpsbelang en Staatsbosbeheer en met steun van gemeente en provincie. Het pad wordt in het najaar geopend.

Ballum is bijzonder ingenomen met de nieuwe voorziening, zo blij dat ze de wezentjes alvast mee laat doen met de optocht.

Krûmeltjes

En de krûmeltjes? De kleine wezentjes die op verschillende eilanden voorkomen in verschillende gedaanten? Die krûmeltjes beleven op Ameland hun première. Geef ze een warm welkom, want over het algemeen zijn ze wat skrutelech. Ze willen alleen bij hoge uitzondering gezien worden en veranderen doorgaans in een kei als er mensen in de buurt komen.

⇒ lees hier over Koningsdag op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *