Feestelijke opening Waddencampus

BALLUM – De Waddencampus wordt geopend, de Waddencampus die een tijdje terug nog een van de Amelander hete hangijzers was. Die moest en zou in het pand aan de Rixt van Doniastraat gevestigd worden, het pand dat ooit gemeentehuis was en waar VVV Ameland bureau had gehouden. Tegenwoordig is Galerie Philadelphia er al meer dan tien jaar in gevestigd.

Het kostte de galerie strijd om haar plekje te behouden; de gemeente had haar zinnen op het centrum van Nes gezet. De Waddencampus ontwikkelde intussen als kweekvijver van plannen en projecten en kreeg een plekje in het Natuurcentrum aan de Strandweg bij Nes. In de campagnestrijd voor de Amelander gemeenteraadsverkiezingen kwam het onderwerp nog even ter tafel. Sommige vertegenwoordigers van de vorige raad wisten niet waar de Waddencampus was gebleven. Ze hadden er al een hele tijd niets meer van vernomen. Rudolf Teuben, destijds voorman van Ameland'82, gooide het balletje op. Het was Irma Marinus (PvdA) die ter plekke opheldering kon geven: de Waddencampus heeft een plekje in het Natuurcentrum had gevonden. Soms is het hebben van meerder petten handig; Marinus werkt in het Natuurcentrum en heeft de Waddencampus in 'haar' museum zien groeien. De gemeente had het nog niet aan de grote klok gehangen, zodat bijna niemand wist van de nieuwste ontwikkeling in dit hoofdpijndossier. De hoofdpijn is weg, de galerie zit waar hij zat en de Waddencampus wordt feestelijk geopend op 8 mei.

Feestelijke opening Waddencampus

Gemeente Ameland op haar website: "Op dinsdagavond 8 mei wordt in het Natuurcentrum in Nes de Waddencampus Ameland officieel geopend. De Waddencampus biedt faciliteiten aan studenten van allerlei opleidingen die op Ameland onderzoek willen doen. Diverse studenten hebben hier al gebruik van gemaakt. Nu ook de werkruimtes in het Natuurcentrum gereed zijn, is het tijd voor een feestelijke opening. U bent van harte welkom!

Ameland is een prima omgeving voor onderzoek op het gebied van onder meer duurzaamheid, natuurbeheer, voedselproductie en economische ontwikkeling. Onderzoek is sowieso goed voor de uitstraling van Ameland, maar levert vaak ook nieuwe inzichten op voor de lokale economie, voor de werkgelegenheid of voor de verduurzaming van het eiland. Vele studenten hebben de weg naar Ameland inmiddels gevonden. In het Natuurcentrum zijn voor hen twee mooie werkruimtes beschikbaar.

Het programma begint op 8 mei om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Er zijn diverse sprekers en presentaties van onderzoeken die al zijn gedaan. De toegang is vrij. Wel fijn als u zich even aanmeldt via sroep@ameland.nl of via telefoonnummer (0519) 555 555. Kijk ook eens op www.ameland.nl/waddencampus."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *