Feest voor honderdjarige

 

LEENS – Drukkerij De Marne in Leens viert zijn honderdjarig bestaan. De drukker van het boek ‘Ameland in 2008’ en de toekomstige drukker van ‘Ameland in 2009’ hield op donderdag 26 november open huis vanwege het heuglijke feit. Het werk ging gewoon door, de boeken en enveloppen werden gewoon gedrukt, geraapt en gevouwen. Tussen al het drukke drukwerk door gaven medewerkers van grafische Industrie De Marne rondleidingen door het bedrijf. Ameland heeft de drukkerij weten te vinden. Het kunstboek van Bea van Twillert komt van de De Marne pers, net als de enveloppen van Wagenborg en de folder van Hotel Noordsee.

Via Persbureau Ameland, agent van de milieuvriendelijke drukker, zag de verhalenbundel van Lise de Boer-Jongsma het licht, net als de activiteitenkalenders van Faber en Wijnberg van 2008 en 2009 en binnenkort 2010.

Wie drukwerk nodig heeft, in welke vorm of oplage ook, kan via Persbureau Ameland offerte aanvragen.

Op het filmpje is de computergestuurde Heidelberg drukpers te zien.

>>> bekijk op YouTube Persbureau Ameland de oude Heidelberg, die nog steeds voor bijzondere drukklussen wordt gebruikt. De oude Heidelberg is hier bezig met foliedruk op briefpapier.

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *