FD en LC worden ochtendblad

LEEUWARDEN – De Friese dagbladen Friesch Dagblad (FD) en Leeuwarder Courant vallen vanaf 2 april 2013 – het FD spreekt echt van 2 april en niet van 1 – in de ochtend in de Amelander brievenbus. Beide kranten stappen over van middageditie naar ochtendkrant.

De twee provinciale kranten komen gelijk uit, omdat ze de distributie gezamenlijk verzorgen. De kranten denken tevens dat ze als ochtendkrant beter kunnen opboksen tegen het nieuws dat de gehele dag op internet verschijnt en via radio en televisie tot ons komt. Bovendien is er voor een ochtendkrant meer dag over om de krant te lezen.

Het FD gaat tevens samenwerken met de televisiezender GPTV. Journalisten zullen regelmatig in de studio aanschuiven Bol.comals commentator of deskundige. Het moet de zichtbaarheid van het FD vergroten en een verrijking van de programma’s zijn.

Landhuis VaderJacob

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *