FC Groningen Scoort voor Gezondheid

GRONINGEN – De selectie van FC Groningen komt op maandag 3 november naar Ameland. De voetballers doen weer mee met het project Scoren voor Gezondheid. Ze waren vorig jaar in oktober en dit jaar in maart ook al op het eiland om kinderen aan te zetten tot een gezonde levensstijl. De selectie sport tussen 10.45 en 12.00 en van 13.30 – 17.00 uur met de Amelander basischoolkinderen op en rond het sportterrein van Hollum.

Project Scoren voor Gezondheid
Kinderen bewegen steeds minder. In plaats van buiten te spelen zitten zij vaker achter de (spel)computer. En ook het eetpatroon laat duidelijk te wensen over: snacks en snoep zijn heel vaak binnen handbereik. Met als gevolg dat veel kinderen te ongezond leven en vaak te dik zijn. Hoog tijd om het tij te keren. Hoog tijd voor Scoren voor Gezondheid.
Kinderen spiegelen zich graag aan idolen. Daarom werkt Scoren voor Gezondheid samen met bekende topvoetballers uit de Eredivisie. Om tot grote prestaties te komen is een gezonde levensstijl nodig. Juist zij kunnen dit uitstralen op kinderen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *