Faillissement nu ook voor pand De Stelp

DOKKUM – Stichting Vastgoed Pasana vraagt het faillissement aan. Er zijn geen gevolgen voor de huurders, melden de curatoren.

Vandaag is door de rechtbank het faillissement uitgesproken van de Stichting Vastgoed Pasana. Deze stichting is eigenaar van de panden van de ouderenzorg van de Pasana Zorggroep en van het ziekenhuis De Sionsberg. Het gebouw van De Stelp valt daar ook onder.

Het faillissement heeft geen directe gevolgen voor de huurders van de panden. “Wij leggen zo snel mogelijk contact met huurders, verhuurders en banken om afspraken over de afwikkeling te maken. Bijkomend voordeel van de faillissementen van de vastgoedstichting is dat het nu gemakkelijker is om onderdelen van De Pasana Zorggroep in zijn geheel te verkopen. Dat geldt zowel voor de ouderenzorg als het ziekenhuis.”, aldus Mr. Hans Silvius, een van de curatoren.

Het faillissement is aangevraagd door het bestuur van de stichting zelf. In het eerdere faillissement (eind november) van onderdelen van de Zorggroep Pasana bleef deze stichting buiten het faillissement. Het bestuur is alsnog tot deze conclusie gekomen omdat het niet meer kan voldoen aan de verplichtingen. Belangrijke aanleiding voor het aanvragen van het faillissement is het feit dat de vastgoedstichting niet alleen via het vastgoed was verbonden aan de andere onderdelen van Pasana Zorggroep, maar zij was bijvoorbeeld ook partij in de leaseovereenkomst betreffende de MRI Scanner van De Sionsberg en de daaruit voortvloeiende financiële verplichtingen.

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *