Ezel Jobbes bij het stembureau

HOLLUM – Even leek het een verkiezingsstunt, een bepakte ezel bij het stembureau De Stelp in Hollum. Zestienjarige ezel Jobbes staat in de tuin van het zorgcentrum te grazen, maar er kleven geen partijstickers op zijn ruglast. De ezel is dan ook geen stunt, maar het huisdier van Annelies de Heer en haar man Jon. Zij verblijven met Jobbes en hun twee hondjes in De Lange Dunen aan de Pietje Miedeweg en maken een wandeling van daar naar Hollum om hun brugerplicht te vervullen en vervolgen daarna hun weg naar het strand. Met ezel.

Het stel komt uit Niebert en heeft al menig wandeling met de ezel gemaakt. Hun lunch zit in de rugtassen en wordt gedragen door Jobbes. Zo hebben ze het Pieterpad gelopen en de bedevaart naar Santiago de Compostela gemaakt. Momenteel zijn ze bezig met het Jabikspad, dat vanaf Sint Jacobiparochi naar de zuidelijkste grens van Nederland loopt.

Voor het vijftal naar het strand gaat wordt er eerst gestemd. Dat doen ze in het stemlokaal van De Stelp en Jobbes, die smikkelt van het fris groene gras.

⇒ lees hier over Bedevaart naar Santiago de Compostela – Camino

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *