Extreem koude nacht: kruik mee naar bed

WAGENINGEN – Vannacht gaat het hard vriezen, laat Meteo Consult weten. Boven het sneeuwdek wordt het op de koudste plaatsen in het land -17 graden.

Vanmiddag blijft het vooral in een brede strook van noordwest naar zuidoost over het land nog lang sneeuwen. In het oosten van Brabant en in Limburg is een sneeuwdek tot 15 centimeter mogelijk. In het noordoosten en in het zuidwesten van het land zijn of komen er vanmiddag op de meeste plaatsen ook lange droge perioden. De wind neemt langzaam af.

Vanavond schuiven de laatste restanten van de sneeuwstoring naar het zuiden weg. Vanuit het noorden wordt het vervolgens overal helder en zeker landinwaarts valt de wind weg. Boven het vrijwel overal aanwezige sneeuwdek gaat het veelal streng vriezen. In het midden, oosten en zuiden van het land wordt het lokaal -17 graden.

Morgen wordt het vervolgens een prachtige winterdag: vrijwel overal zonnig, een sneeuwdek en voor het eerst dit jaar op grote schaal maximumtemperaturen onder nul, de eerste landelijke ijsdag van het jaar.

Wens vanaf Ameland

Piet

Weerman Piet Paulusma analyseert de cijfers voor het noorden.

Paulusma: “Een actieve storing trekt pal over ons land, met veel sneeuw! Lokaal tot 10 cm. Overdag een matige tot krachtige zuidoost tot oostenwind. In het ZW eerst ook natte sneeuw en regen, in de avond ook hier sneeuw. Het wordt 1 tot 4 °C. In de nacht 0 tot -7 °C. Kans sneeuwjachten.”


>>> lees hier over Piet Paulusma op Ameland

Faber Beheer

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *