Extra bijdrage voor evenementen Kulturele Haadstêd

LEEUWARDEN – De stichting van Kulturele Haadstêd 2018 (KH18) krijgt een extra bijdrage van €3,56 miljoen van de provincie Fryslân. Deze extra bijdrage richt zich op grootschalige evenementen voor KH18. Het geld komt uit het provinciale evenementenfonds.

De stichting is verantwoordelijk voor de uitvoering van de evenementen en programma’s van KH18. Zij bepaalt voor welke evenementen het geld wordt ingezet en rapporteert daarover aan de provincie. “Dit gaat in goed overleg”, licht gedeputeerde Poepjes toe. “Wij zetten ons gezamenlijk in om van KH18 een Fries feest te maken met internationale uitstraling. Onze bijdrage is gericht op de evenementen die daar een wezenlijke bijdrage aan leveren.”

Fries Museum

Er is in totaal €4,56 miljoen beschikbaar uit het evenementenfonds. De resterende €1 miljoen gaat naar evenementen van het Fries Museum. Dit zijn evenementen uit het bidbook KH18. Het gaat om Alma Tadema, Mata Hari en Escher.

Het geld voor de subsidie komt uit het investeringsprogramma Wurkje foar Fryslân.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *