Exposities in de Amelander Musea in de kerst- en voorjaarsvakantie

Vanaf de kerstvakantie tot maart 2024 kunnen bezoekers genieten van veelzijdige tentoonstellingen verspreid over verschillende locaties op het eiland.

Natuurcentrum: “Vliegeren voor foto’s” door Jaap de Vlas

In het Natuurcentrum presenteert Jaap de Vlas zijn fascinerende collectie “Vliegeren voor foto’s”, waarbij hij vliegerfoto’s laat zien als voorloper op de hedendaagse dronefoto’s. Als voormalig bioloog heeft De Vlas 29 jaar als Waddenzee-bioloog gewerkt en legde hij het waddengebied vast met zelfgemaakte vliegers.

Cultuur Historisch museum Sorgdrager: “USE FUL – FULL USE – USE LESS” door Conrad van Tiggelen

Het Cultuur Historisch museum Sorgdrager biedt een indrukwekkende expositie getiteld “USE FUL – FULL USE – USE LESS” door Conrad van Tiggelen. Dit project, ontstaan in samenwerking met Amelander scholen, toont kunstwerken van 81 leerlingen die bewustzijn creëren over het verminderen van plastic gebruik en het belang van recyclen. De werken blijven tentoongesteld tot maart 2024.

Landbouw en Juttersmuseum Swartwoude: “Plateelschilderkunst” door Barbara Hofker – Esser

In het Landbouw en Juttersmuseum Swartwoude schittert de tentoonstelling “Plateelschilderkunst” door Barbara Hofker-Esser. Haar tegeltableaus met eeuwenoude tin glazuur techniek zijn te bewonderen, en dit vormt een voorproefje op de grote overzichtstentoonstelling van haar werk in Cultuur en Historisch museum Sorgdrager in Hollum in de zomer van 2024.

Maritiem Centrum Abraham Fock: “Strandingen rondom Ameland”

Het Maritiem Centrum Abraham Fock biedt een bijzondere expositie met als thema “Strandingen rondom Ameland”. Het bevat objecten opgedoken door Duikteam ‘’Zeester’’ en belicht diverse scheepsstrandingen. Ook presenteert Barbara Hofker-Esser hier haar tegels en tegeltableaus, met de nadruk op (landbouw)huisdieren.

Foto (C): Pixabay

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 497

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *