RSS
Zoeken

Even bijpraten over De Stelp

Geplaatst op: 12 oktober 2018 - Categorie: Alles & Algemeen

BALLUM – Maandagavond 8 oktober, na afloop van de raadsvergadering, is de gemeenteraad van Ameland bijgepraat over De Stelp. Op 18 september spraken gemeente, De Friesland en Kwadrant met elkaar. Als de gemeente nieuw gaat bouwen heeft het de medewerking van de zorgverzekeraar en Kwadrant nodig. De Friesland moet nog uitwerken hoe ze haar financiële bijdrage aan het project kan realiseren. De Raad van Toezicht van Kwadrant moet nog een besluit nemen over haar financiële bijdrage, en dat is dan eerst nog een voorgenomen besluit dat moet worden voorgelegd aan de Cliëntentenraad en Ondernemingsraad. Om alle geledingen achter het plan te krijgen heeft Kwadrant tijd nodig. De zorgaanbieder had toegezegd op 1 september het antwoord aan de gemeente te zullen geven. Dat werd uitgesteld naar 7 september en is nu weer uitgesteld.

De gemeente gaat ondertussen verder met de verwerving van de grond waar De Stelp staat geprojecteerd.
De gemeente is bezig met een gebiedsvisie en treft voorbereidingen voor de bouw. Zo is er een aanbesteding de deur uit voor een architect.

Op 24 oktober gaat een delegatie op ‘Inspiratiereis’ om bij drie soortgelijke projecten te kijken wat er allemaal mogelijk is. Het college van burgemeester en wethouders is volop bezig de vaart in het voorbereidingsproces te houden, schrijft burgemeester Gerard van Klaveren namens het college.

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?