Ernstig ongeluk bij Nes

NES – Vanmiddag, ten tijde van de finale tiepelpartij in Buren, vond een ernstig ongeluk plaats op de Bureweg, ter hoogte van de Hoge Eggenweg.

Een Amelander (25) in een bestelauto, komende uit richting van Buren, raakte in de bocht de macht over het stuur kwijt, raakte van de weg en schoot het fietspad op, waar juist vier fietsers reden. Eén van de vier, een 75-jarige Duitse vrouw, werd daarbij door de auto geschept. Het slachtoffer en haar fiets belandden in de sloot.

De Lifeliner 1 werd om 15.41 uur gealarmeerd. De traumahelikopter moest uit Amsterdam komen, omdat andere heli’s bezig waren met een inzet en niet naar Ameland konden vliegen. Om 16.59 uur steeg de heli pas weer op met het slachtoffer aan boord. Ambulancepersoneel verleende in de tussentijd langdurig eerste hulp aan de vrouw; zij was ernstig gewond en liep meerdere borbreuken op. De chauffeur van de bestelauto en zijn vriendin kwamen er betrekkelijk goed van af.

Zondagmorgen maakten politie en recherche een reconstructie van het ongeluk op de Bureweg bij Nes.

Met de auto werd de route gereden op de manier zoals het ongeluk passeerde.

Daarna werd de auto geparkeerd en bespraken de deskundigen de situatie. Dat is het moment van de foto.

Het politiebericht:

Fietsster ernstig gewond na aanrijding

NES (AMELAND) – De politie heeft zaterdagmiddag een aanrijding op de Burenweg onderzocht, waarbij een 75-jarige fietsster uit het Duitse Schwelm ernstig gewond raakte. Een 25-jarige automobilist van Ameland kwam na een stuurfout met zijn auto op het fietspad terecht. Daar reed op dat moment de Duitse fietsster. De vrouw werd geraakt door de auto en belandde vervolgens in een sloot. De Amelander en omstanders haalden de vrouw uit het water en verleenden eerste hulp. Het slachtoffer werd gestabiliseerd door het ambulancepersoneel en vervolgens met de traumahelikopter overgevlogen naar het UMCG. Daar bleek dat de vrouw meerdere botbreuken had.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *