Enorme hekwerken bij Holwerd geplaatst

HOLWERD – Op de pier bij Holwerd zijn enorme hekwerken geplaatst. Bij navraag blijkt het niet Wagenborg te zijn die ze plaatste, maar Rijkswaterstaat (RWS). De oude hekken waren aan vervanging toe en RWS heeft deze ongeveer 2,50 meter hoge hekken geplaatst bij de passagierstoegang tot de veerboot. Ze zijn zo hoog omdat ze 4.50 meter boven NAP moeten staan. Het bleek dat bij elke springvloed het mechaniek door het zoute water een optater kreeg of zelfs kapot ging. De schuifhekken willen dan niet meer goed open en dicht. De oude hekken waren net te hoog om er overheen te springen, maar hoog genoeg om er overheen te kunnen kijken. Bij de nieuwe traliewerken kan dat niet en kijk je tegen dikke tralies aan. Ze zijn vorige week geplaatst.

Rijkswaterstaat is eigenaar van de hekwerken op Holwerd en het is ook RWS die ze onderhoudt en zonodig vervangt. Op de pier van Nes zijn de hekken van gemeente Ameland.

Ger van Langen van Wagenborg vindt het monsterlijk lelijke dingen en hij is niet de enige. Menig reiziger voelt zich als een aap in de kooi.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *