Eindspurt voor crowdfunding De Welvaart

HOLLUM – Gaat café De Welvaart dit jaar weer open? Als het aan Taco Zandbergen ligt wel. Deze kersverse en creatieve ondernemer met passie voor horeca, heeft mooie plannen. Hij wil De Welvaart aan de Burenlaan in Hollum heropenen, maar Zandbergen is jong en heeft geen kapitalen achter de hand. Hij bedacht een crowdfunding, zodat iedereen die De Welvaart een warm hart toedraagt hem een beetje kan helpen, onder het mom "vele beetjes maken een bult". Om de zaak opnieuw in te richten en wat op te knappen heeft Zandbergen een bult van 150.000 euro nodig. Daarvoor vraagt hij De Welvaart-liefhebbers hem wat te lenen of alvast een cadeaukaart te kopen. Als het hem lukt – de crowdfunding staat momenteel op 49% van het totale bedrag – wil hij in 2019 de deuren open gooien. 

Wat Zandbergen van plan is: "De Welvaart wordt een café waar we gastvrij, traditioneel en smaakvol verschillende speciaalbieren zullen schenken. Daarnaast kunt u genieten van heerlijke gerechten tijdens de lunch, borrel of het diner. Wij verzorgen verrassende bier – spijs combinaties, met een vast aanbod in speciaalbieren, in combinatie met seizoenbieren."

Het pand te Hollum, origineel een commandeurswoning, dateert uit 1662. Het heeft gediend als logement met stalling, waarna het omgebouwd is tot een café. De Welvaart staat alweer een jaar of zeven leeg en de jonge ondernemer wil dit prachtige stukje geschiedenis nieuw leven inblazen. De Welvaart biedt een ruim aantal zitplaatsen, zowel binnen als buiten. Hij wil het traditionele karakter van café De Welvaart en de spreuken op de balken behouden.

Op 23 januari 2019 staat de teller op 73.501 euro. Nu de rest nog. Er is tijd tot 31 januari. Op CrowdAboutNow maakte hij een crowdfundingpagina. 

Crowdfunding De Welvaart

Hoe u kunt bijdragen:

 • Voorverkoop
  • U kunt De Welvaart helpen door alvast een giftcard te kopen. Op deze tegoedkaart kunt u een bedrag van € 20,- tot € 250,- laten zetten. Deze giftcard kan vervolgens besteed worden bij De Welvaart. 
 • Lening 
  • U kunt De Welvaart ook geld lenen, waar een rente van 26% over wordt berekend (effectief 5,3% per jaar). Dit bedrag betaalt Zandbergen in zeven jaar tijd terug, waarvan het eerste jaar aflossingsvrij is. De eerste terugbetaling vindt plaats in 2021 en de laatste in 2026.
  • Stel u leent Zandbergen € 1.000,- dan betaalt hij dit bedrag verspreid over zes jaar terug en ontvangt u vanaf 2021 elk jaar € 210,– en hebt u na zes jaar € 1.260. Als waardering voor uw hulp en investeringen heeft hij een aantal leuke beloningen bedacht.
   • Uitnodiging voor de opening

    €250 of meer
   • Speciaalbier proeverij voor 2

    €500 of meer

   • Lunch voor 2 personen

    €1.000 of meer

   • Diner voor 2

    €2.500 of meer

   • Overnachting met diner voor 2 personen

    €5.000 of meer

   • Gravering in een oude gebint

    €15.000 of meer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *