Eindelijk Ameland

AMSTERDAM – Frits Abrahams, columnist bij de NRC die schrijft over alles wat hem interesseert, ging naar Ameland op vakantie. Hij schreef er in de krant een stukje over, met de titel 'Eindelijk Ameland'. Het eiland beviel hem wel.

"Na de informatieve, toeristische bespiegelingen op deze plek van Ilja Leonard Pfeijffer kan ik moeilijk achterblijven. Het verschil is wel dat ik niet, zoals hij, in Italië zat, maar op Ameland, wat toch iets minder prestigieus klinkt. „Waar gaan jullie met vakantie heen?” „Naar Nes.” „O, waar ligt dat?” „Op Ameland.” „O.”

Daarna volgde omzichtig, maar onvermijdelijk de vraag waarom je juist naar Ameland wilde. Mijn antwoord kon kort zijn: omdat ik er nog nooit geweest was. Ik hield erg van de Waddeneilanden, maar Ameland had ik altijd overgeslagen. Om een of andere reden heeft Ameland als reisdoel minder aanzien. Texel en Terschelling zijn de grote Waddeneilanden waar je sowieso geweest moet zijn, Vlieland en Schiermonnikoog hebben een zeker snobappeal en daartussen hangt ergens dat onbestemde Ameland."

lees hier het hele stuk in de NRC

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *