Eindejaarsconcert Vocalis gaat niet door

HOLLUM – Vocalis geeft traditiegetrouw een eindejaarsconcert in de Hervormde kerk te Hollum, maar dit jaar maakt het koor een pas op de plaats.

Dat heeft verschillende oorzaken, zegt voorzitter Afke Boezewinkel. "De meest ingrijpende reden voor het uitstel van het concert is, dat er in de afgelopen periode verschillende zangers en zangeressen vanwege vertrek van het eiland afscheid hebben moeten nemen van Vocalis. Gelukkig mochten we ook nieuwe koorleden begroeten, die met enthousiasme van start zijn gegaan. Een heugelijk feit.

Omdat Vocalis een koor is met een kleine bezetting, is het op elkaar ingespeeld raken en het vinden van de stembalans een mooie uitdaging die evenwel ook tijd kost. Tijd die we nog niet genoeg hebben gehad. Daarnaast zijn we onder leiding van onze dirigent Gijsbert de Jong hard aan het werk gegaan met een heel nieuw programma. We willen als koor aan het publiek de muzikale kwaliteit bieden die u van ons gewend bent. Dat vraagt veel voorwerk, oefening en inzet. In de komende tijd gaan we daar met veel plezier mee aan de slag. We hopen in het komende jaar zo spoedig mogelijk het nieuwe programma ten gehore te kunnen brengen en we verwelkomen u daarbij weer graag en van harte als muziekminnend publiek!"

Vocalis is nog op zoek naar nieuwe koorleden. Met name naar bassen, tenoren en alten. Houdt u van zingen, neemt u dan contact op met dirigent Gijsbert de Jong. Telefoon: (0519) 554537

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *