Eilander verhalen in de Vermaning

NES – De Cultuurcommissie van de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd heeft voor zondag 14 april vier vertellers van vertelgroep Ameland Vertel! uitgenodigd. Tzeitl Locher, Pieter Jan Borsch, Selma Dubbeld en Jeanet de Jong vertellen elk een Eilander Verhaal.

Ameland Vertel! is een groep vertellers die is opgericht in het jaar dat Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat was, vorig jaar. De vertellers, die van de Ameland Musea een training mochten volgen door een meesterverteller gegeven, verzorgden een onderdeel van het programma van het festivaljaar. Dat viel in zo een goede aarde en smaakte naar zo veel meer, dat de vertellers de krachten bundelden en vertelgroep Ameland Vertel! oprichtten.

Inmiddels zijn er al diverse verhalen verteld, in De Stelp, in Sier aan Zee, voor de VVV, voor kleine groepen en families, in Leeuwarden tijdens LF2018, voor Zonnebloem en de Vrouwen van Nu en tijdens Kunstmaand en Wereldverteldag in De Zwaan. Een van de hoogtepunten was deelname aan het Internationale Vertelfestival Feurspuren vorig jaar november in Bremen. Een delegatie van de Amelander vertellers vertelde daar met de Amelander vlag en vuurtoren als achtergrond.

Zondag in de Vermaning aan het Vermaningspad in Nes vertelt elke verteller een verhaal.

Het verhalenfeest begint om 14:30 uur. De entree is vrij, na afloop is er een collecte.

⇒ Ameland Vertel! kunt u volgen via Faceboek.

⇒ Ameland Vertel! kunt u volgen via Twitter @AmelandVertel.

⇒ De complete vertelagenda is hier te vinden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *