Eilander in bestuur Waddenvereniging

HARLINGEN – De Waddenvereniging heeft sinds afgelopen weekend een eilander in haar bestuur: Sietze Haringa. "Beleving is de belangrijkste borg voor behoud van het gebied zoals het is", zei Sietze Haringa tijdens de ledenvergadering voordat hij werd gekozen als nieuwe penningmeester van de Waddenvereniging. Sietze is partner van KPMG en is geboren en getogen op Terschelling. De voordracht van Sietze in het bestuur past naadloos in de ambitie van de Waddenvereniging om in de komende jaren meer aan te sluiten op de ervaringen en wensen van inwoners van het Waddengebied.

Sietze licht zijn motivatie toe: "Ik voel mij nauw verbonden met de natuurlijke en de cultuurhistorische waarden van en in het waddengebied. Omdat ik er geboren ben is dit bijna vanzelfsprekend, maar als ik uitkijk over droogvallend wad en het leven dat zich dan ontvouwt, ben ik me weer goed bewust van de overweldigende natuur. Ik wil me inzetten voor de bescherming daarvan, samen met de mensen die er wonen en werken en de mensen die de Waddenvereniging steunen en vormen. Mijn kennis en ervaring op het gebied van besturing, bedrijfsvoering en financiën van goede doelen komt daarbij wellicht van pas."

De directeur van de Waddenvereniging, Arjan Berkhuysen, woont zelf op Terschelling en is blij met het nieuwe bestuurslid. "De vereniging staat voor behoud van de bijzondere waarden van dit gebied, en dat kan alleen als je het samen met de inwoners doet".

>>> bekijk hier de foto van het eilander bestuurslid

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *