Eiland van Verlangen

HOLLUM – 'Eiland van Verlangen', zo heet de nieuwe tentoonstelling in Museum Sorgdrager die vanaf 19 juni te zien tot 24 september 2023. Het is een overzichtstentoonstelling met tekeningen, lino's en olieverven van de op Ameland geboren kunstenaar Tames Oud. De tentoonstelling kwam tot stand dooor samenwerking van de Amelander Musea en Museum Belvédère in Oranjewoud.

In de collecties van beide musea is werk van Oud vertegenwoordigd. In Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager in Hollum ligt het zwaartepunt op de schilderijen en werken op papier met voorstellingen die tot het eiland en zijn omgeving zijn te herleiden. Museum Belvédère in Oranjewoud concentreert zich op Ouds artistieke ontwikkeling en toont voornamelijk werk uit de periode waarin hij werkzaam was in België en Den Haag. Het levert twee complementaire exposities op, die tezamen een representatief overzicht geven van zijn oeuvre. 

lees hier over het boek bij de tentoonstelling

lees op het Ameland Boeken blog meer over dit boek en andere boeken over Ameland

lees hier over de tentoonstellingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *