Eigen elektriciteit van AEC

BUREN – De Amelander Energie Coöperatie (AEC) produceert haar eerste eigen elektriciteit.

Op het dak van het kantoor van AEC in Buren liggen 20 zonnepanelen. Het plan was om ze op het dak van het VVV kantoor in Nes te plaatsen, maar daar kregen ze van de subsidieverstrekker geen toestemming voor. De plaatsing is op kosten van AEC gebeurd en de opbrengst vloeit in de AEC kas. “We willen dit benadrukken, omdat de panelen op een particulier huis zijn geplaatst, namelijk dat van onze voorzitter Johan Kiewiet,” laat de AEC weten. "Er is geen belangenverstrengeling. We hebben een en ander goed geregeld en gescheiden. De aandeelhouders zijn hiermee akkoord gegaan."

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten van AEC in 2009 bleken de Amelanders voorstanders van zonne-energie. AEC heeft nu de daad bij het woord gevoegd en zonne-energieprojecten ontwikkeld. De plaatsing van deze 20 panelen vormt afronding van het eerste project.

>>> klik op de banner van AEC voor meer informatie over de coöperatie: de banner staat onderaan deze pagina of op de Links-pagina in de banner-ladder

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *