EHB kinderOngelukken op Ameland

HOLLUM – Thuiszorg Het Friese Land geeft op Ameland cursussen Eerste hulp bij kinderenongelukken.

Een ongelukje is snel gebeurd. Thuis, op school, in de peuterspeelzaal of tijdens het buiten spelen. Een knikker lijkt een snoepje, de theepot valt om of de bal rolt het water in. De gevolgen van deze ongelukjes zijn minder groot wanneer ouders weten hoe ze er mee om moeten gaan.

Ruim 50.000 kinderen worden jaarlijks na een ongeluk opgenomen in het ziekenhuis. Onderzoek heeft uitgewezen dat direct verstrekken van de juiste hulp van levensbelang kan zijn voor het kind. In drie bijeenkomsten van twee uur wordt de benodigde kennis voor de bij kinderen meest voorkomende ongevalsituaties behandeld. Het is een afwisseling van theorie en praktijk. Reanimatietechnieken komen aan bod en werken via de ABC-methode (ademhaling, bewustzijn en circulatie van het bloed) wordt geleerd.

De cursus is voor groot- en gastouders, ouders en/of verzorgers van kinderen tot circa 12 jaar en bestaat uit twee bijeenkomsten van drie uur. Als u beide bijeenkomsten heeft bijgewoond en alle handelingen beheerst, dan ontvangt u een geregistreerd Oranje Kruiscertificaat. De cursus is op vrijdag 5 en zaterdag 6 november 2010.

Informatie en aanmelding

Voor informatie of aanmelding kunt u contact op nemen met Thuiszorg Het Friese Land via 0900-8864, info@thfl.nl of kijken op www.thfl.nl/cursussen.

EHBO staat wereldwijd in de belangstelling. Te weinig mensen weten wat ze bij een ongeluk moeten doen. Het Rode Kruis riep daarom de tweede zaterdag in september uit tot Dag van de Eerste Hulp. Zaterdag 11 september vinden er vanuit die organisatie diverse activiteiten plaats.

Download hier de Ameland iPhone app 

of bezoek de mobiele website www.ameland-actueel.nl (werkt alleen op een smartphone) en neem het Ameland nieuws mee in je binnenzak. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *