Eerste pup van deze zomer in Pieterburen

TERSCHELLING – Zeehondencentrum Pieterburen heeft dinsdagavond de eerste zeehondenpup van deze zomer opgevangen. Het diertje werd door Zeehondenopvang Terschelling op het Groene strand gevonden. Na enige uren observatie werd besloten de pup op te vangen. Het zeehondje heeft de naam Freddie gekregen in het kader van de nieuwe tentoonstelling die deze zomer wordt geopend.

Zeehondenopvang Terschelling kreeg een melding over een pup die rond de veerhaven zwom. Later kroop het dier het drukke Groene strand op. In nauw overleg met de dierenartsen van het Zeehondencentrum werd er besloten de jonge zeehond op te vangen.

Na onderzoek door de dierenartsen bleek het een mannetje in slechte conditie te gaan. Hij heeft de naam Freddie gekregen, naar de zanger van de band Queen. Deze zomer opent het Zeehondencentrum de expositie 'Are you talking to me?' die onder andere in het teken staat van de bijzondere zangkwaliteiten van zeehonden. Ook zeehondje Freddie zette een keel op tijdens het onderzoek.

Een ander deel van de expositie gaat over de omgang met zeehonden in het wild, vooral in deze tijd van het jaar. Gewone zeehonden krijgen in de lente hun pups en hebben enkele weken rust nodig om de jongen te zogen. Het devies luidt dan ook: houd afstand en bel het dichtsbijzijnde centrum bij twijfel over een zeehond. Maak van een gezonde pup geen wees.

bel op Ameland RTZ & Dierenambulance Ameland: 06 22767470

lees hier meer over de zeehond

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *