Eerste pasgeboren grijze zeehond op Texel

TEXEL – Op maandag 10 december kreeg Ecomare een melding van een jonge grijze zeehond langs de Waddenkant. De eerste van het seizoen voor Texel. Hoofd dierverzorging Mariette Smit en stagiair Ischa Schalekamp troffen inderdaad een pup op het fietspad bij de Schorren. De moederzeehond was erbij, de pup had geen hulp nodig.

De pup was naar schatting maximaal twee weken oud. Hij had zijn pluizige witte geboortevacht nog en was goed doorvoed. Geen dier in nood dus, maar een prachtig jong waar de moeder voor zorgt.

Mariëtte heeft de pup blauw gemarkeerd, zodat bij een eventuele volgende melding duidelijk is dat er over dit dier geen zorgen zijn. Ecomare vraagt het publiek om afstand te houden van zeehonden. De Nederlandse opvangcentra hebben hierover eerder een persbericht en een filmpje verspreid. Zolang mensen het jong met rust laten zal de moeder ervoor zorgen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *