Eerste paal ambulancepost Ameland

NES – De eerste paal voor de ambulancepost van Kijlstra Ambulancegroep is woensdagmiddag geslagen. Ambulancebroeder Nanne van der Meulen drukte op de knop van de heistelling en hij sloeg daarna ook nog symbolisch met een houten paalhamer op een betonnen paal. Van der Meulen is een van ambulancebroeders op het eiland en het oudste personeelslid van Kijlstra. In september gaat hij met pensioen. “Die nieuwe ambulancepost maak ik toch niet meer mee,” had hij gekscherend gezegd en dat leverde hem de eer op de eerste paal te mogen slaan. Van der Meulen zal in actieve dienst de bouw van post onderaan de dijk bij de veerdam van Nes nog wel meemaken, maar met de opening van het gebouw is hij al uit dienst. Kijlstra verwacht dat de ambulancepost eind van dit jaar klaar is.

De post biedt plaats aan twee ambulances en twee voertuigen met aanhangers van het SIGMA-team dat ondersteuning biedt bij grootschalige incidenten op het eiland.

Aanvankelijk wilde Kijlstra bij het vliegveld in Ballum gaan bouwen, maar de procedures om dat voor elkaar te krijgen duren te lang, zegt teamleider Theunis Doornbos van Kijlstra. “Dat gaat nog jaren duren en zoveel tijd hebben we niet.” De huidige ambulancepost aan de Ballumerweg voldoet niet meer aan de eisen. “We hebben snel een nieuw pand nodig en dit is een fantastische locatie.” Hij is blij met de nieuwe locatie aan de Reeweg bij Nes. Sommige eilanders zijn bevreesd dat deze plek aan de drukke Reeweg met veel verkeer van en naar de veerboot juist geen geschikte plek is voor ambulances om uit te rijden. Doornbos vertrouwt op het personeel van zijn werkgever, het zijn bekwame chauffeurs en bekwame broeders en ze komen op heel veel plekken waar het gevaarlijk is. “Ik ben er niet zo bang voor dat er hier gevaarlijke situaties ontstaan. Juist niet, want we hebben juist heel goed overzicht richting de pier en ook richting de rotonde.” De ambulancepost komt precies tussen de rotonde en de pier in te liggen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *