Eerste officiële ijsdag van 2016

WAGENINGEN – Na een nacht met vrijwel overal lichte vorst, is de temperatuur ook vandaag overdag op sommige plaatsen door hardnekkige mist niet in de plus gekomen. Net voor het einde van het jaar slepen we daarmee op de valreep nog een officiële ijsdag in de wacht. Voor het landelijke hoofdstation De Bilt is dit volgens MeteoGroup de eerste ijsdag van 2016! 

Eerder dit jaar kwam het in het noordoosten van het land al wel tot ijsdagen, maar in De Bilt kwam het kwik steeds net boven het vriespunt uit. Een officiële ijsdag houdt in dat de temperatuur het gehele etmaal in de min blijft. De laatste keer dat het in De Bilt tot een ijsdag kwam, is zelfs bijna 2 jaar geleden, op 23 januari 2015. Toen werd het -1,3 graden. Normaal gesproken telt De Bilt 8 ijsdagen per jaar.

⇒ lees hier over de Winter

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *