Eerste landelijke zomerse dag in zicht

WAGENINGEN – Er komen een paar mooie en behoorlijk warme lentedagen aan. Vanaf zondag is het een paar dagen droog en gaat de temperatuur een stuk omhoog. Dinsdag wordt een landelijke zomerse dag verwacht met in De Bilt voor het eerst dit jaar maximumtemperaturen van minstens 25,0 graden….

Tot en met zaterdag is het nog wisselvallig. Zondag, moederdag, is het droog en redelijk zonnig, bij 14 tot 19 graden. Maandag en dinsdag draait de wind naar zuid en komt warmere lucht vanuit Zuid Europa naar ons toe. Met flink wat zonneschijn en droog weer wordt het maandag zo'n 20 tot 25 graden, dinsdag wordt dan een zomerse meidag met op grote schaal middagtemperaturen rond 25 of warmer, tot 28 graden in het zuidoosten. Het lijkt er echter niet op dat de warmte lang zal aanhouden. 

⇒ lees hier over weerman Piet Paulusma op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *