Eerste huiler opgevangen in de Zeehondencrèche

PIETERBUREN – De eerste huiler van deze zomer is opgevangen in de Zeehondencrèche Pieterburen. Het gaat om een mannetje van 80 cm lang en 10,7 kg zwaar en werd aangetroffen bij de waterinlaat, voor de kijkwand in de Dollard.

De huiler werd eerder die middag al alleen gezien na een ernstige verstoring, de moeder was daardoor gevlucht en medewerkers van de Zeehondencrèche hebben geruime tijd de pup geobserveerd of zij nog terug zou komen. Uiteindelijk bleek dat de kans dat de moeder nog terug zou komen, zo klein was dat de pup vroeg in de avond van de zandplaat gehaald. De medewerkers van de Zeehondencrèche konden niet langer wachten omdat het gevaar voor henzelf te groot werd in verband met het onweer dat inmiddels al was losgebarsten.

Het diertje is nu op adem aan het komen in de intensive care van de Zeehondencrèche en is voor publiek te zien.

Gedurende het geboorteseizoen van de gewone zeehond voert de Zeehondencreche een pilot studie uit om de gevolgen van verstoring verder in kaart te brengen, maar ook om te kijken of de moeder nog terug komt en hoelang dit eventueel duurt. Het welzijn van de pups wordt hierbij nauwlettend in de gaten gehouden. Indien nodig wordt er ingegrepen door hulpbehoevende voor zorg over te brengen naar de Zeehondencreche.

⇒ lees hier meer over de Zeehond

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *