RSS
Zoeken

Eerste grijze pup in Pieterburen

Geplaatst op: 18 november 2020 - Categorie: Wadden & Natuur

Snelle - Foto Zeehondencentrum Pieterburen

PIETERBUREN - Zeehondencentrum Pieterburen heeft vandaag de eerste grijze zeehondenpup van deze winter opgevangen. Het diertje werd op een druk strand op Terschelling gevonden door Guus Schweigman van de zeehondenwacht Terschelling. Observatie maakt duidelijk dat er te veel verstoring om de pup heen was om het daar te laten liggen. Het centrum roept op om vanaf nu extra scherp te zijn om zeehonden rust te geven. Juist nu hebben de pups hun moeder nodig.

Er was verstoring door onder andere los lopende honden. Daarom werd de pup werd naar het Zeehondencentrum in Pieterburen gebracht.
De pup heeft nog de kenmerkende witte haren en is naar schatting enkele dagen oud. Het gaat om een mannetje en het centrum heeft hem “Snelle” genoemd. Treffend, omdat het centrum dit jaar alle pups artiestennamen geeft, maar ook omdat het wel erg vroeg in het jaar is om een in Nederland geboren grijze zeehond aan te treffen.

Het Zeehondencentrum mag vanaf 19 november weer open voor publiek door het aflopen van de tijdelijke coronamaatregelen. Dat uitgerekend nu de eerste witte pup wordt opgevangen is dan ook wel een bijzonder toeval. Pup Snelle is voor bezoekers te zien.

De vondst van deze pup maakt duidelijk dat het geboorteseizoen van de grijze zeehond is begonnen. De pup had een verse navelstreng en daar is uit af te leiden dat hij nog maar enkele dagen oud is. Juist nu zijn deze pups en hun moeder gebaat bij rust en daarom roept het centrum op om zeehonden vooral rust en ruimte te geven. Bij twijfel over een zeehond kan het centrum altijd gebeld worden.

lees hier meer over de grijze zeehond

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?