Eerste Goed Werkgever 2018 van Ameland

NES – FNV Horeca deelt voor de allereerste keer het certificaat Goed Werkgever 2018 uit. De eer valt te beurt aan Harold van Workum, eigenaar van Van Heeckeren Groep. Hij kreeg het certificaat uit handen van Edwin Vlek, sectorbestuurder van FNV Horeca.

FNV Horeca en de Van Heeckeren Groep hebben vandaag de handtekeningen gezet onder het eerder bereikte cao-akkoord. De cao voor de medewerkers van de horecawerkgever op Ameland loopt van 1 april 2018 tot en met 31 december 2019. Medewerkers ontvangen onder andere een loonsverhoging, een goede reiskostenvergoeding, worden sneller gezien als vakervaren en kunnen gebruik maken van een vergoeding voor opleidingen.

Goed werkgeverschap

Vanaf 1 januari 2018 is er na vier jaar een nieuwe cao horeca. FNV Horeca is niet akkoord gegaan met deze cao, vanwege de verslechteringen van diverse cao-afspraken en het achterwege blijven van een reële koopkrachtverbetering. Om deze reden richt FNV Horeca zich op goed werkgeverschap en sluit zij bedrijfs-cao’s af met werkgevers die betere arbeidsvoorwaarden willen voor hun medewerkers. FNV Horeca wil goede werkgevers de erkenning geven die zij verdienen. Naast de erkenning ontvangen goede werkgevers een certificaat, een vermelding in de lijst Goed Werkgever op de website van FNV Horeca en de mogelijkheid om vacatures te delen via FNV Horeca.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *