Eerste coronabesmetting op Terschelling

TERSCHELLING – Op Terschelling is een coronabesmetting geconstateerd. Dat meldt gemeente Terschelling op haar site. Het is de eerste op dat eiland. Nu zijn alleen Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog nog coronavrije Waddengemeenten. Op Texel werden al eerder mensen ziek van corona. 

De besmetting van een oudere eilandbewoner is vandaag bekendgemaakt. Omwille van de privacy geeft gemeente Terschelling geen verdere informatie over de patiënt. De directe omgeving van de patiënt is geïnformeerd en er zijn de gebruikelijke maatregelen genomen.

Waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld (Bert Wassink werkt sinds 1 april als wethouder bij gemeente Leeuwarden): "Hoewel het een kwestie van tijd was dat het virus ook op Terschelling de kop op zou steken, is het toch heel vervelend als het dan iemand treft. Ik wens de patiënt sterkte en beterschap en ik spreek de wens uit dat we elkaar zoveel mogelijk helpen en steunen om deze vervelende periode door te komen. Daarnaast wil ik iedereen graag op het hart drukken dat het belangrijk is om de landelijke maatregelen op te blijven volgen. Alleen samen krijgen we corona onder controle."

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *