Eerste Amelander positief getest op corona 

BALLUM – Opnieuw is op Ameland een persoon positief getest op corona. Voor het eerst gaat het om een inwoner van het eiland. Dit maakte burgemeester Leo Pieter Stoel zaterdagavond bekend. Tot nu toe werd het virus alleen bij enkele toeristen vastgesteld. 

De besmetting is vastgesteld door een van de Amelander huisartsen. “Dit is voor alle betrokkenen slecht nieuws”, zegt burgemeester Stoel. “We leven mee met de Amelander die het virus heeft opgelopen en met de familieleden. We hopen natuurlijk op spoedig herstel. Op dit moment wordt nog nagegaan met wie de zieke in de afgelopen periode contact heeft gehad; deze mensen worden door de familie geïnformeerd, zodat ze de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.” 

“Deze besmetting maakt opnieuw duidelijk dat het virus ook op Ameland kan toeslaan”, benadrukt burgemeester Stoel. “Daarom is het van het grootste belang dat iedereen zich aan de richtlijnen blijft houden, hoe lastig dit vaak ook is. Dus houd afstand, was zo vaak mogelijk uw handen, vermijd drukte en neem richtlijnen in de horeca en op de veerboot serieus. Als we dat met z’n allen blijven volhouden, kunnen we voorkomen dat het virus zich verder over het eiland verspreidt.” 

Mensen met lichte gezondheidsklachten wordt aangeraden zich te laten testen. Hiervoor kunnen zij telefonisch contact opnemen met de huisartsen op het eiland.

Bron Gemeente Ameland 

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *