Een vakantiehuis op de wadden

Wilt u nou ook graag weg van alle drukte van het dagelijkse leven? Dan is een vakantiehuis op een van de waddeneilanden echt wat voor u. Allerlei prachtige woningen staan tot uw beschikking, om er zo mooi even tussenuit te kunnen gaan. De wadden eilanden staan vol met natuur en bezienswaardigheden, maar natuurlijk ook gezellige terrassen en mooie dorpjes.

huizen op de wadden

Heeft u besloten om op vakantie te gaan naar de wadden, maar heeft u geen zin in een oud huis. Dan zijn er ook gloednieuwe huizen. Veel vakantieparken hebben beide huizen aan. Maar het is ook mogelijk om huizen te boeken via sites en bed and breakfasts. Zo kunt je op genoeg plekken huizen vinden, dus pak je koffers en mom bag met rits en pak de boot naar de wadden.

Activiteiten

Bent u op de wadden, dan zijn hier wat activiteiten die u kunt doen als u op een van de waddeneilanden bent. Als u van de boot afkomt is het altijd leuk om fietsen te huren, tenzij u deze zelf bij zich heeft. De wadden zitten vol met mooie natuur en leuke dorpjes waar u makkelijk naar toe kunt fietsen over de vele fietspaden die door bossen en duinen heen gaan. Bent u meer van de actie, dan zijn er ook veel plekken om te leren windsurfen of zelf karten. Het is het altijd waard om even op internet te bekijken wat er in de buurt van uw verblijf te doen is, wie weet valt er wat te beleven.

Eten

Houd u van goed eten, hier zijn wat opties die goed in de smaak vallen bij de meeste mensen die een bezoekje brengen aan de Waddeneilanden. Als u toevallig in de buurt van het strand bent, is het ook altijd leuk om even langs een strandpaviljoen te gaan. De wadden hebben er genoeg, bijna elk strand heeft wel een strandpaviljoen. Als u houdt van iets kouds zijn er ook genoeg plekken om ijs te halen in één van de vele dorpjes. In deze dorpjes is er ook genoeg gelegenheid om even op een terrasje te gaan zitten voor een hapje en een drankje.

Wadden ervaring

Bent u nou meer van de natuur ontdekken, dan is er altijd nog een erg populaire activiteit waar veel toeristen elk jaar gebruik van maken. Het wadlopen, trek stevige waterdichte laarzen aan en ga samen met een professionele wadloper op een toer over de wadden wanneer het eb is. Veel toeristen willen graag deze ervaring meemaken dus ik zou voordat u naar de wadden gaat kijken over er plaats is.

Bezienswaardigheden

Natuurlijk heeft elk eiland zijn eigen bezienswaardigheden, zo heeft elk eiland natuurlijk zijn eigen vuurtoren, wat voor velen wel echt de mooiste bezienswaardigheid is van het eiland. Elk eiland heeft wel wat te zien hier een voorbeeld voor elk eiland. Terschelling heeft een zeehonden excursie, waar je mee gaat op een boot om zeehonden te spotten. Ameland heeft zijn jaarlijkse Rogge Festival. Vlieland heeft de Vuurboetsduin die 45 meter hoog is, wat het de hoogste duin van alle eilanden maakt. Texel heeft zijn zeehondencrèche en als laatste, Schiermonnikoog heeft het oosterstrand het breedste strand van heel Europa.

Tom Wegeling
Tom Wegeling
Artikelen: 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *