Educatieve Maatregel voor Ballumer

BALLUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. In Ballum op Ameland controleerden agenten om 22.15 uur een 25-jarige man uit Ballum die bij de ademanalyse op het politiebureau 300 ug/l blies. Goed voor een rijverbod van twee uren. Omdat dit de derde keer was dat de man onder invloed reed werd hij tevens bij het CBR aangemeld voor een Educatieve Maatregel Alcohol (EMA).

De EMA is een maatregel binnen de vorderingsprocedure van het CBR. De EMA is een driedaagse cursus over de risico’s van alcoholgebruik in het verkeer. Tijdens de cursus wordt veel informatie gegeven over de invloed van alcohol InfoNuop het rijgedrag en het lichaam. Deelname aan deze cursus is verplicht: bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard. Ook als cursisten onvoldoende actief en constructief hebben deelgenomen aan de EMA wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *