Eduard heeft hem al jaren

BALLUM – Eduard Visser uit Ballum gebruikt voor zijn paarden al jaren een poepzak. Visser rijdt vrijwel dagelijks met z'n Jan Plezier over het eiland maar laat geen spoor van paardenhopen na. De uitwerpselen vallen keurig in de poepzak die onder de staart van het dier hangt. "De paarden hebben er geen hinder van," weet Visser. Hij kan het weten, want hij zit vlak achter de staart op de bok en heeft het oog op hoop en zak.

Jaren geleden, Visser weet niet eens meer hoeveel jaren, mocht hij op Soestdijk in het defilé voor de Koningin rijden. Het mocht alleen met paarden die poepzakken hadden. Toen regelde de menner twee zakken die van zeildoek zijn gemaakt. Het beviel en bevalt nog steeds uitstekend. De poepzakken mocht hij toen meenemen en doen sindsdien dienst.

De kwestie Paardenmest zorgde onlangs in de Amelander gemeenteraad voor vragen en gaf aanleiding tot opmerkingen.

>>>lees hier meer over de poepzak voor paarden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *