Ecostoven op Ameland

AMSTERDAM – Iris van de Graaf van Ecostoof: "Vanmorgen was mijn eerste gedachte: weer een werkdag? Op deze saaie dag is er eigenlijk maar één ding wat ik wil doen: wegreizen naar een mooie plek, al is het maar in gedachten. Wat heerlijk dat morgen mijn vakantie op Ameland begint! Laten we wegdromen en het hebben over Ecostoven op een eiland in de natuur waar de zon schijnt. Ecostoven op Ameland, een heerlijke plek waar ik de komende tijd ga genieten.

Ontbijten op het strand

Oké, stel je voor: je wordt wakker en het eerste wat je hoort is het ruisen van de zee. De zon schijnt naar binnen op je zwemkleding. Je had het opgehangen zodat het ’s nachts kon drogen maar het lijkt je nu bijna vragend aan te kijken: wanneer gaan we weer? Wanneer zit je weer met je tenen in het zand, naar de zee te kijken? Misschien kun je wel gaan ontbijten op het strand…een picknick en een ochtendduik, is er een betere manier om de dag te beginnen?

Mijn secret ingrediënt is appel in de havermout

Ja, het ontbijt! Nu komen we ter zake. Dat wil zeggen dat we wat smaken aan dit heerlijke droombeeld gaan toevoegen. Voor mij is ontbijt de beste maaltijd van de dag. Ik heb een lievelingsontbijt en dat is echt een beetje heilig. Mijn lievelingsontbijt is havermoutpap met appel, kaneel en noten. De havermout maak ik in de EcoStoof.

Appel-kaneel havermout uit de EcoStoof

Huh, ontbijt uit een EcoStoof? Jazeker! Hoe werkt dat dan?

Je hoeft alleen maar je ingrediënten in een pan te doen, aan de kook te brengen en het geheel in de isolerende stoof te zetten.

De maaltijd stooft zichzelf gaar in de geïsoleerde behuizing, met behoud van alle smaken, zonder energie en zonder aanbranden. Geschikt voor vlees, vis, groente, rijst, soep en havermout!

Recept

  • 100 gram volkoren havermout
  • 1 liter halfvolle melk
  • stukje citroenschil
  • 2 appels, geschild en in partjes gesneden zonder klokhuis
  • 40 gram dadels zonder pit, in stukjes gesneden
  • 40 gram ongebrande walnoten
  • 2 theelepels kaneel
  1. Doe de havermout met de melk, de stukjes appel, dadels, noten, citroenschil en kaneel in een pan en breng al roerend aan de kook.
  2. Zet de pan in de EcoStoof®
  3. Terwijl jij met je EcoStoof® naar het strand fietst en op het strand geniet van de natuur, een koel drankje of een goed boek, gaart de maaltijd zichzelf en heb je hier geen omkijken naar. Na 30 minuten (langer mag ook) is je ontbijt klaar.

TOT 31 AUGUSTUS: SPECIALE ACTIE VOOR AMELANDERS: 10 euro korting op een EcoStoof® met kortingscode AMELAND op www.ecostoof.nl. Niet geldig voor afgeprijsde artikelen en voordeelsets.

Door Linde van de Graaf 

– Ingezonden mededeling –

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *