€ 745.000 subsidie voor een energiebesparend Fryslân

Stichting Provinciaal Energietransitie Bureau (PEB) en de Friese Milieu Federatie (FMF) zijn verheugd aan te kondigen dat zij voor het jaar 2024 een aanzienlijke subsidie van €745.000 hebben ontvangen.

Deze financiële steun is toegekend door de Energiebespaarcoalitie, met als voornaamste doel het verminderen van energieverbruik in de bebouwde kom. Het gezamenlijke project heeft als focus het ondersteunen van duurzame initiatieven in Fryslân en beoogt de energietransitie in de regio te bevorderen.

De uitvoering van het project is gepland tot oktober 2024. De subsidie zal worden ingezet om vrijwilligers op te leiden tot energieadviseurs, energiecoaches, en waterzijdig inregelaars/CV-tuners. Deze vrijwilligers zullen huishoudens bijstaan bij het implementeren van energiebesparende maatregelen en het stimuleren van duurzaam gedrag.

Niet alleen kunnen de energiecoaches adviseren, maar ze hebben ook de mogelijkheid om daadwerkelijk energiebesparende maatregelen te treffen, zoals het aanbrengen van tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie. Hiervoor is een budget van €50 beschikbaar voor benodigde materialen, met een aanvullende vergoeding van €50 per succesvol ‘fixing’-bezoek aan een woning. De eerste training voor de vrijwilligers is inmiddels gestart.

Het project draagt bij aan het bestrijden van energiearmoede en het bevorderen van een inclusieve energietransitie, met als ultiem doel duurzaam gedrag te stimuleren en energiezuinige gebouwen te bevorderen. De financiële steun helpt bij het opschalen en professionaliseren van initiatieven die gericht zijn op energiebesparing, waarmee het de energietransitie in Fryslân versnelt. Het versnellen van de transitie in Fryslân is essentieel om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen en het verbeteren van de lokale leefomgeving.

Voor meer informatie over het project kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Marjan Faber via info@peb.frl.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 472

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *