Duurzame Energiebeurs

BALLUM – Op donderdag 30 oktober organiseert het Duurzaam Energieteam een duurzame energiebeurs in de Wijde Blik op Camping Roosdunen in Ballum.
De gemeente Ameland heeft samen met de vier andere Waddeneilanden een ambitiemanifest ondertekend waarin is uitgesproken dat zij in 2020 duurzaam zelfvoorzienend zullen zijn op het gebied van energie en water. De gemeente kan dit niet alleen en wil mensen, samen met het Duurzaam Energieteam, uitdagen deze ambitie waar te maken.

Het doel van het Duurzaam Energieteam is om kleine zichtbare projecten uit te voeren op Ameland, zodat duurzaamheid en de ambities op het eiland een gezicht krijgen. Een aantal projecten die zijn uitgevoerd wordt gepresenteerd op de Duurzame Energiebeurs.

Het Duurzaam Energieteam heeft (lokale) bedrijven gevraagd om mensen op het eiland kennis te laten maken met de mogelijkheden van duurzaamheid op Ameland. Een greep uit het aanbod: LED-verlichting, spaarlampen, isolatie, zonnepanelen, regenwatersystemen, vervoer op alternatieve brandstoffen, warmtepompen en de nieuwe serie HR-ketels.
Op de beurs kan men ideeën opdoen die niet alleen goed zijn voor de portemonnee, maar ook voor het milieu en de Amelander ambitie.

De openingstijden zijn van 14.30 uur tot 18.00 uur en van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *