Duitse Waddeneilanden ook voor schone zee

BALLUM – De Duitse Waddeneilanden gaan zich in navolging van de Friese Waddeneilanden inzetten voor het behoud van de Noordelijke zeeën. Zij doen dit door zich aan te sluiten bij KIMO International en deel te nemen aan internationale projecten.

KIMO voorzitter Albert de Hoop, burgemeester van Ameland, is zeer ingenomen met deze nieuwe leden. “Zij zijn de ontbrekende schakel in de belangrijke discussie over het overboord slaan van containers in de vaarroute boven de Waddeneilanden.” Door gezamenlijk in KIMO-verband op te treden verwacht De Hoop nog sterker tegenover de landelijke politiek in de betreffende landen te staan.

In 2008 sloten de Baltische Staten zich aan. Het eerste resultaat hiervan is dat Estland inmiddels geen vervuild havenslib meer in de Baltische Zee loost. Albert de Hoop maakt zich er hard voor dat nog veel meer Nederlandse en internationale kustgemeenten de stap richting KIMO maken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *