Drukkerij met Milieuzorgstempel

LEENS – Drukkerij De Marne werkt zo duurzaam als maar mogelijk is in deze branche. Wie een ‘groene’ drukker zoekt, vindt het pad naar De Marne.

Grafische Industrie de Marne is al vele jaren in het bezit van het SIMZ Milieuzorgstempel (Stichting Interne Milieu Zorg).
“Wij waren hiermee een van de eerste drukkerijen in Nederland die haar verantwoording ten aanzien van het milieu, maar ook voor de medewerkers op zich namen,” vertelt Henk Vlot van De Marne.
“Ons Milieuzorgbeleid wordt jaarlijks streng gecontroleerd en uitgedrukt in een cijfer, onze laatste score was een 8,7.”
De Marne is ook gecertificeerd FSC drukker. Het papier van de drukkerij komt van bomen die door verantwoord bosbeheer wordt geproduceerd.

De Marne is aangesloten bij Top10. Vlot: “Binnen dit samenwerkingsverband van 10 drukkers in heel Nederland is de vraag ontstaan naar nog beter geproduceerd papier, gekeken werd ondermeer naar de productiemethode van het (FSC) papier maar ook naar wat fabrikanten zelf doen om de emissie zo laag mogelijk te maken. En zo de ‘ecologische’ voetstap van de productie zo klein mogelijk te maken.
Er is daadwerkelijk met de verschillende fabrikanten gesproken om te onderzoeken of de claims die zij neerleggen ook daadwerkelijk kloppen. Hier is een complete productlijn papier uit ontstaan die niet alleen het FSC keurmerk heeft, maar ook geproduceerd wordt met de minst mogelijke belasting voor het milieu. Hierbij moet ondermeer gedacht worden aan de reststoffen die overblijven en weer hergebruikt worden voor ondermeer biobrandstof.
Daarbij zitten de producenten van al de streng geselecteerde papiersoorten in Europa, zodat ook de vervoersemissie beperkt blijft. Door het gebruik van deze papiersoorten kan een actieve bijdrage aan een beter milieu worden geleverd en een lagere co2 uitstoot. Hierdoor produceer je als het ware een communicatiemiddel wat een duurzame invulling geeft aan de klantenwens.”

Binnenkort rolt het boek ‘Ameland in 2009’ van de persen. Het boek is gedrukt op papier van bomen uit goed beheerde bossen. Wie op zoek is naar een groene drukker, kan eens informeren bij Jeanet de Jong van Persbureau Ameland. Zij is agent Ameland van drukkerij De Marne.

>>> de website van De Marne is te vinden via de banner van De Marne. De banner staat onderaan deze pagina of in de beeldadvertentieladder op de Links-pagina

>>> de website van De Marne is ook te vinden op de Links-pagina via de D van Drukkerij

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *