“Drugs op speelstrand Ballum”

FEANWÂLDEN – Roodgloeiend stond de telefoon ten tijde van de persconferentie van curator Silvius, vangnetman Homan, De Frieslandvrouw Monissen, Huizenga van ZuidOostZorg en Jonkers van Kwadrant. Wat is er zo dringend dat keer op keer hetzelfde nummer naar Persbureau Ameland belt? 

Op een stil moment in de persco schiet uw reporter even de zaal uit om terug te bellen, want misschien betreft het een scoop!

En inderdaad, het ìs een scoop. Uit de koker van Klaas Nagtegaal en Albert de Hoop. Beide mannen reden vanmorgen, zo vertelde Nagtegaal, ter inspectie naar het Ballumerstrand om eens poolshoogte te nemen betreffende de stormschade. Tot hun verbazing stuitten ze op diverse pakketjes waarvan Nagtegaal vermoedt dat het om drugs, cocaïne, gaat. "Ik ben geen expert," zegt hij nog, maar we kijken allemaal films en zo zien die pakjes van Ballum er ook uit.

Hij had ze overhandigd aan de politie, maar later nog één gevonden en die mee naar de Smitteweg genomen. Daar zou de man van het loonbedrijf er met zijn smartphone even een foto van maken alvorens hij ook dit waardevolle pakje bij de politie af zou leveren.

De foto kwam niet aan, zodat we het op deze eerste april zonder drugsbewijs moeten doen.

Nabericht: later op de middag volgen er alsnog foto's: Nagtegaal is met zijn zakje naar het strand gereden in aanwezigheid van de politie om de stranding in scène te zetten. Wie een dergelijk zakje vindt moet meteen het gemeentehuis bellen: 0519-555 555 of de politie 0900-88 44. En maak het pakketje NIET open.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *