Droogte wordt straks aangepakt

WAGENINGEN – De kansen dat de grote droogte van dit moment ten einde komt, worden met de dag groter. In grote lijnen vertoeven we in Nederland al tweeënhalve maand onder invloed van een hogedrukgebied. Midden volgende week zal het hogedrukgebied de wijk nemen en gaan we over op stereotype Nederlands zomerweer, met geregeld buien.

Dit nieuwe weerregime wordt veroorzaakt door lagedrukinvloeden vanuit IJsland. De daarbij behorende kou in de hogere luchtlagen schuift richting de Britse eilanden en zal ook ons land beïnvloeden. Het leidt in de loop van volgende week tot onstabieler zomerweer. We krijgen hoogstwaarschijnlijk een afwisseling van stapelwolken en zon, met in de middag een regen- of onweersbui. Het is een weertype dat alle Nederlanders kennen en waarbij het overdag waarschijnlijk 20 tot 25 graden zal zijn. Groeizaam zomerweer, maar ook wat onzekerder voor vakantiegangers in eigen land.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *